Scherm je fit


SCHERM JE FIT

Doel: Mensen in beweging krijgen
Scherm Je Fit is een aanbod aan organisaties en instellingen in Den Haag en omgeving om volwassenen in beweging te krijgen en te houden. Schermen is goed voor lichaam en geest. Het is bewegen en slim nadenken. Daarom wordt vaak gezegd dat schermers actieve schakers zijn. Veel mensen vinden de sport ook spannend en een beetje mysterieus. Iedereen kan schermen, ongeacht leeftijd en in elke fysieke en mentale staat.

Dit aanbod is een samenwerking van degentrainer Pavlo Kirpulyanskyy, Arthur van Buitenen en maître Floris Nonhebel van Schermzaal TerWeer. Het aanbod wordt ondersteund en financieel mogelijk gemaakt door het Haags Sportinitiatief van de gemeente Den Haag.

  • Pavlo is degentrainer bij TerWeer. Hij trainde tot voor kort de Olympische pentatlon ploegen voor de  Oekraine and Argentinië.
  • Schermzaal TerWeer is de enige burger schermvereniging in Den Haag en een van de oudste schermzalen in Nederland, continue in bedrijf sinds 1939. We bieden ook rolstoelschermen aan via Uniek Sporten. Floris Nonhebel is al sinds 2003 maître van Schermzaal TerWeer en Arthur van Buitenen is voorzitter van het bestuur en actief schermer.

De training: veiligheid staat voorop
We organiseren wekelijkse schermtrainingen van 90 minuten voor volwassenen op locatie. Groepen met ongeveer 20 deelnemers krijgen beweging en fysieke uitdaging op maat aangeboden. Elke deelnemer krijgt een eigen schermpak, masker, handschoen en wapen om te gebruiken voor de training.

Hoe ziet een trainingssessie eruit?

Al gelijk in de eerste les krijgen deelnemers een gevoel bij wat het is om een degen vast te houden. Volgende trainingen bouwen hierop voort.

Veiligheid staat altijd voorop. De trainer is ervaren en heeft een opleiding als instructeur gehad, inclusief kennis van fysiologie. De materialen zijn van het Europese merk PBT en goedgekeurd door de Internationale Schermbond (FIE).

Schermen komt naar je toe
Om de drempel te verlagen is het goed om te starten in een bekende en vertrouwde omgeving. Daarom komt de trainer graag op locatie. Dit maakt het ook makkelijker schermen in te passen in een bestaand activiteiten rooster.

Geïnteresseerd geraakt?
Neem dan graag contact op via schermjefit@terweer.nl

Leuk om te lezen
7 Reasons to Start Fencing in your 30’s, 40’s and Beyond
⦁ Academy of Fencing masters – gepubliceerd op 20 oktober 2015

Permanente koppeling naar dit artikel: https://terweer.nl/schermjefit/