Over Ter Weer

Ter Weer is een schermvereniging voor jong en oud. Vanaf 7 jaar kan iedereen hier leren schermen, recreatief of op wedstrijdniveau. De specialiteit van Ter Weer is de floret, een steekwapen dat hoge eisen stelt aan techniek en tactiek. Door de lichte hanteerbaarheid bij uitstek een wapen voor beginnende schermers.

Maître
Schermvereniging Ter Weer is opgericht in 1939 door Maître Ter Weer.
Sinds 2003 is de leiding in handen van Maître Floris Nonhebel.  De Maître geeft les, begeleidt en coacht de wedstrijdschermers.
Sinds 1 januari 2016 is Alex Matla, KNAS gediplomeerd Prévôt d’armes de tweede man bij les, begeleiding en coaching.

Trainingen
De trainingen worden in een gezellige sfeer gehouden. Klassikaal voor de jeugd, zelfstandiger voor de ouderen. Er zijn trainingen voor beginnende, gevorderde en ervaren schermers.

Toernooien
Ter Weer organiseert zelf een aantal toernooien waar alleen de leden aan deelnemen, bijvoorbeeld het Rowdy van Tol- toernooi. Hiernaast zijn er nationale en internationale toernooien, waaraan Ter Weer-leden deelnemen, zoals de Randstatoernooien, het jaarlijkse ESTEC Invitatietoernooi en toernooien in onder meer Duitsland en Frankrijk.

Andere activiteiten
Ter Weer kent ook een aantal andere activiteiten, zoals een jaarlijks uitje. In de afgelopen jaren waren dat onder meer een zeilweekend en een klimmiddag.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://terweer.nl/over-terweer/

Contributie en lesgeld

Als lid van Ter Weer betaal je jaarlijks contributie aan de vereniging en de landelijke schermbond KNAS, en je betaalt maandelijks lesgeld aan de Maître.   Contributie (A en B) De contributie is uit twee delen opgebouwd: een verenigingsdeel (A) en een bedrag voor het lidmaatschap van de KNAS (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond) (B). Het …

Geschiedenis van Ter Weer

De geschiedenis van schermvereniging Ter Weer Schermvereniging Ter Weer is opgericht op 5 januari 1939 en trainde toen aan de Laan van Meerdervoort 50b. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de vereniging naar de bovenverdieping van het gebouw Amicitia aan het Westeinde nummer 15. In de jaren vijftig werd onze vereniging nog aangeduid met de naam …