Gedragscodes

Gedragscodes voor schermers
Sporten doen we omdat we het leuk vinden. We zorgen er daarom voor dat het ook leuk blijft. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de anderen in het team en op de club en voor onze tegenstanders. We gaan respectvol met elkaar om, iedereen doet mee en mag zichzelf zijn. We passen daarom de gedragsregels toe die NOC*NSF heeft ontwikkeld.
https://centrumveiligesport.nl/preventie/gedragscodes/gedragscodes-voor-sporters

Gedragscode voor trainers/coaches en begeleiders
Trainers, coaches en begeleiders van TerWeer zijn zich ervan bewust dat ze een belangrijke factor fijn van de cultuur binnen de vereniging? Wij hebben de verantwoordelijkheid om voor alle schermers een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, waar iedereen zichzelf mag zijn, op zijn of haar eigen niveau. Wij geven het goede voorbeeld en passen de gedragsregels toe die NOC*NSF heeft ontwikkeld. https://centrumveiligesport.nl/media/1278/gedragscodes-2.pdf

Gedragscode voor scheidsrechters en officials
Scheidsrechters zorgen ervoor dat wedstrijden en toernooien goed en sportief verlopen. Wij geven daarom het goede voorbeeld en passen de gedragsregels toe die NOC*NSF heeft ontwikkeld.
https://centrumveiligesport.nl/media/1279/gedragscodes-3.pdf

Gedragscode voor bestuurders
Bestuurders en functionarissen zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn. Wij geven het goede voorbeeld en passen de gedragsregels toe die NOC*NSF heeft ontwikkeld.
https://centrumveiligesport.nl/media/1277/gedragscodes-1.pdf

Bestuur en trainers van TerWeer zijn altijd blij als vrijwilligers zich willen inzetten voor de vereniging. We zijn ons er van bewust dat vrijwilligers ook het gezicht van de club bepalen. We hebben voordat zij zich inzetten een gesprekje met vrijwilligers om hen hiervan bewust te maken.

— TerWeer heeft een vertrouwenscontactpersoon https://terweer.nl/vertrouwenscontactpersoon/

— Sinds 2022 vragen we voor bestuurders, trainers en vaste begeleiders en vrijwilligers een VOG aan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://terweer.nl/gedragscodes/