Over Ter Weer

Ter Weer is een schermvereniging voor jong en oud. Vanaf 7 jaar kan iedereen hier leren schermen, recreatief of op wedstrijdniveau. De specialiteit van Ter Weer is de floret, een steekwapen dat hoge eisen stelt aan techniek en tactiek. Door de lichte hanteerbaarheid bij uitstek een wapen voor beginnende schermers.

Maître

Schermvereniging Ter Weer is opgericht in 1939 door Maître Ter Weer. Tegenwoordig is de leiding in handen van maître Floris Nonhebel. De maître geeft les, begeleidt en coacht de wedstrijdschermers.

Trainingen

De trainingen worden in een gezellige sfeer gehouden. Klassikaal voor de jeugd, zelfstandiger voor de ouderen. Er zijn trainingen voor beginnende, gevorderde en ervaren schermers.

Toernooien

Ter Weer organiseeert zelf een aantal toernooien waar alleen de leden aan deelnemen, bijvoorbeeld het Rowdy van Tol- toernooi. Hiernaast zijn er nationale en internationale toernooien, waaraan Ter Weer-leden deelnemen, zoals de Jeugdpuntentoernooien, het jaarlijkse ESTEC Invitatietoernooi en toernooien in onder meer Duitsland en Parijs.

Andere activiteiten

Ter Weer kent ook een aantal andere activiteiten, zoals een jaarlijks uitje. In de afgelopen jaren waren dat onder meer een zeilweekend en een klimmiddag.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://terweer.nl/uitdaging/