Jeugdtraining (JOP)

Ter Weer Jeugdopleidingsprogramma (JOP)

JOP is het opleidingsplan voor: wedstrijd jeugd (en voor trainers en ouders).
Al jaren zijn we bezig met het neerzetten van prestaties. De ervaring leert dat prestaties nastreven “leuk” is. Extra inspanningen worden beloond en hebben ook nog een sportoverstijgend effect. We proberen een optimale trainings- en wedstrijdsituatie te creëren met een individueel trainingsplan. Dit vertaalt zich in een jeugdopleiding die leverancier kan zijn voor de nationale teams vanaf 14 jaar (cadetten).

Er zijn twee hoofddoelen van het JOP:
• Ter Weer op floret, meisjes en jongens in de nationale selecties vanaf 14 jaar.
• Het aantal jeugdwedstrijdschermers/sters laten toenemen en behouden.

De gedachte is dat er voor “goed” schermen meer nodig is dan – je partijtjes schermen en af en toe individuele aandacht. Dus een betere individuele planning en meer professionaliteit.

Organisatie
Om de doelen te behalen, willen we met het JOP bij Ter Weer een stimulerend klimaat creëren voor de jeugdige wedstrijdschermer. Het doorgeven van kennis is al “de gewoonste zaak van de wereld”.

We willen bevorderen dat wedstrijdschermers zich inzetten voor de jeugd, en de oud-schermers verbonden blijven als trainer en/of begeleider. Het is nodig om met een zekere regelmaat, kwaliteit en continue begeleiding te komen tot scholing en succes. De aanpak met individuele aandacht is noodzakelijk. Individuele les, begeleiding bij trainingspartijen en wedstrijden. Maar ook wedstrijdplanning, materiaal e.d. zijn onderwerp van planning. Leiding. Ervaren schermers die met kinderen willen werken kunnen heel goed participeren. De topschermers binnen de club doen hier in principe aan mee, tenzij ze verplichtingen in het buitenland hebben.

Er wordt gestreefd een gediplomeerd kader te ontwikkelen. In de huidige structuur kennen we sportleiders, met niveau 1 -5. Het niveau 3 is voor de zelfstandige trainers op drie wapens. Floris heeft dit diploma op zak. Jantien, Ron en Alex hebben niveau-2 of zijn hiervoor in opleiding. Naast ons kader zullen we de ouders niet vergeten. Begeleider, materiaaldeskundige en zelfs jurypresident behoort tot de mogelijkheden.

Logboek
Iedere JOP-er houdt een logboek bij (JOP-schrift). Dit schrift is bedoeld voor zowel de schermer als de trainer. Hierin staan:
• Trainingstijden.
• Aantal partijen.
• Opmerkingen van de trainer
• Wedstrijdverslagen.

Trainingen
Alle JOP-pers volgen ten minste twee, maar bij voorkeur drie trainingen per week. Elke week zullen zij een privé-les krijgen van hun JOP-trainer. Gedurende een kwartaal zal dit dezelfde trainer zijn, daarna volgen mogelijk wisselingen. Wedstrijden Alle deelnemers aan het JOP nemen deel aan ten minste 5 vooraf geselecteerde toernooien. Op deze toernooien krijgen zij ook begeleiding.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://terweer.nl/jeugdtraining-jop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.